فناوری پرینت سه بعدی

کاربردهای فن آوری پرینت سه بعدی در برخی حوزه ها

فناوری پرینت سه بعدی در پزشکی

آزمایش واکسن‌های جدید بر روی اندام پرینت شده

محققان موسسه ویک فارست در کارولینای شمالی از پرینتر سه‌ بعدی برای تولید اندام مینیاتوری بر روی تراشه به‌ منظور آزمایش داروهای جدید استفاده می‌کنند.

پروژه “اندام روی تراشه” شامل استفاده از سلول‌های انسانی برای پرینت ساختارهای سه‌ بعدی با قابلیت عملکرد مشابه قلب، ریه یا رگ‌های خونی است؛ این اندام با قرار گرفتن بر روی ریز تراشه و اتصال به عروق خونی، امکان نظارت مستقیم بر شیوه‌های درمانی و آزمایش واکسن‌های جدید را در شرایط آزمایشگاهی فراهم می‌کنند.




تولید چشم مصنوعی

محققان دانشگاه متروپولیتن منچستر با استفاده از فناوری پرینت سه‌ بعدی موفق به تولید چشم مصنوعی شدند؛ با کمک این فناوری می‌توان در مدت یک ساعت، 150 چشم مصنوعی را با هزینه‌ای کمتر از روش دست‌ساز تولید کرد.

توسعه قلب پرینت شده

محققان موسسه نوآوری قلب و عروق در لوئیزویل در حال توسعه فناوری پرینت سه‌ بعدی برای تولید یک قلب کامل هستند؛ در حال حاضر بخش‌های مختلف قلب با کمک این فناوری تولید شده‌اند، اما پیش‌بینی می‌شود که نخستین قلب پرینت شده در اندازه واقعی تا 10 سال آینده تولید و آماده پیوند شود.

شبیه‌سازی جراحی مغز بر روی مدل پرینت شده

محققان دانشگاه فلوریدا با استفاده از تصاویر سی‌تی‌اسکن و MRI بیماران، مدل‌های مغز پرینت سه‌ بعدی تولید کردند که امکان تمرین روشهای جراحی واقعی را برای رزیدنت‌های جراحی فراهم می‌کند.

با تهیه مدل پرینتر سه بعدی از مغز و جمجمه هر بیمار و تمرین بر روی این مدل، درصد خطای احتمالی جراح حین عمل جراحی اصلی کاهش پیدا می‌کند.

تولید کوچکترین کبد پرینت شده

محققان شرکت Organovo در سان‌ دیگو موفق به چاپ سه‌بعدی یک کبد آزمایشگاهی کوچک شدند که نوید بخش تولید یک کبد کامل قابل پیوند است.

برای ساخت کوچکترین کبد پرینت شده، یک پرینتر سه بعدی حدود 20 لایه از سلول‌های کبدی و ستاره‌ای را که دو سلول اصلی کبد هستند، تولید و بر روی یکدیگر قرار می‌دهد.
http://www.arka3dprint.com/%D9%81%D9%86-%D8%A2%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%DB%8C%...%8C/
1395/12/05 - 20:04